ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/12/2014

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                            15/12/2014

 

               Απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συνεδρίασε στις 15/12/2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014.

Η πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές,  οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά  αποδοχή των θέσεων του Δικηγορικού Σώματος.

 

Κατόπιν τούτων, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί εντός 24 ωρών, Συντονιστική Επιτροπή και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Ελληνικά
Τύπος Επικαιρότητας: 

Σχόλια

Αναρωτιέμαι κατά πόσο οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας στο Συνδικαλιστικό Όργανο θα επιτρέψουν κάποτε την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών ή θα εξακολουθήσουν να θέτουν θέματα προς ψήφιση με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το αντικείμενο του δημοψηφίσματος ως προς την ψήφιση Σχεδίου Νόμου ήταν σαφές , το δε δεύτερο τμήμα του ψηφοδελτίου τέθηκε αυθαίρετα. Δεν νομίζω ότι συνάδει με το δημοκρατικό πνεύμα η εν λευκώ εξουσιοδότηση σε μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου για κατεύθυνση απεργιακής ή όπως άλλως θέλουμε να την βαφτίζουμε ολική ή μερική αποχή από καθήκοντα ή δικαστήρια. Με τέτοιες μεθοδεύσεις, ο μέσος δικηγόρος που αγωνίζεται εκτός πολιτικής και συνδικαλιστικής συντεχνίας, θα απέχει  στο μέλλον πλήρως από τις πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού του Συλλόγου. Ευχαριστώ για την φιλοξενίαΜε ευχές για μια καλύτερη δικηγορική Νέα ΧρονιάΜαργαρίτα Γιαννοπούλου