Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

Σε συνέχεια της υπ. αρ. 29745 ΥΑ  (ΦΕΚ Β’ 1366/19-4-2019) και της υπ. αρ. 21 /19-4-2019 εγκυκλίου, συμφώνως προς τις οποίες στους δήµους όπου δεν αναδεικνύονται συµβούλια ή πρόεδροι κοινότητας οι εκλογές για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι περιφερειακές και οι δηµοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε ενιαίο εκλογικό τµήµα, εφόσον ο αριθµός των εγγεγραµµένων στον εκλογικό κατάλογο δεν υπερβαίνει τους τετρακόσιους ογδόντα (480), ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξανδρο Χαρίτση.

Με αυτήν, αφού επισημαίνεται ο πολύ μεγάλος όγκος εργασίας για τους δικαστικούς αντιπροσώπους στα τμήματα αυτά,  προτείνεται, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η  διαδικασία διαλογής των ψηφοδελτίων, η περαιτέρω μείωση του αριθμού των εκλογέων που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα τμήματα στους 300. Άλλως, να αυξηθεί κατά μία μέρα τουλάχιστον η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

 

--- Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής και η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου.

Ελληνικά
Τύπος Επικαιρότητας: