ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - Δικαστικοί Αντιπρόσωποι: Υποβολή Αιτήσεων Προτίμησης / Εξαίρεσης

 

 

Οσοι δικηγόροι, αλλά και ασκούμενοι επιθυμούν να διορισθούν (ή να εξαιρεθούν ) ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές 2019, θα πρέπει να καταθέσουν  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ  την αίτηση τους από σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 11/4/2019 μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2019 και ώρα 23.00΄, σε 24ωρη βάση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση portal.olomeleia.gr

Στην διεύθυνση αυτή θα οδηγούνται και από τα αντίστοιχα Banners των δικτυακών τόπων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση συναδέλφων, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δίδεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η Αίτηση Προτίμησης – Εξαίρεσης στα γραφεία του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος, γραφείο δίπλα στο Αρχείο) από τις 8.00΄ έως  14.00΄, με συνδρομή υπαλλήλων του ΔΣΑ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :

1.      Μόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.

2.      Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητος (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας).

3.      Τους διορισμούς θα κάνει o Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).

4.      Δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις:

α) για συνυπηρέτηση και για διορισμό αναπληρωματικών,

β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.

5.     Στους προς διορισμό Δικηγόρους δεν περιλαμβάνονται:

α) Όσοι έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους (άρθρο 68 παρ. 5 του Π.Δ. 26/2012 ), δηλαδή δεν θα συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που έχουν γεννέθλιο ημέρα πριν την 26η Μαΐου 1952.

β) Όσοι εκτίουν πειθαρχική ποινή παύσης κατά την υποβολή του καταλόγου των διοριστέων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (19/4/2019).

γ) Οι Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός εάν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.

δ) Όσοι ανακηρύσσονται υποψήφιοι για Ευρωβουλή και Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Σημείωση: Όσοι δικηγόροι Αθηνών δεν είναι οικονομικά ενήμεροι (εξόφληση ή ρύθμιση) για τις συνδρομές ετών έως και 2018, δεν θα περιληφθούν στον κατάλογο προς διορισμό που θα αποσταλεί από τον ΔΣΑ στον Άρειο Πάγο. 

Θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις για τα θέματα των δικαστικών αντιπροσώπων.

Εάν υπάρξει παράταση, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΒΕΡΒΕΣΟΣ

Ελληνικά
Τύπος Επικαιρότητας: 

Σχόλια

ονομάζομαι Μαργαρίτα Πετράκη του Γεωργίου και της Ελευθερίας Τασούλας είμαι δικηγόρος Κέρκυρας με αριθμό μητρώου 528 Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Υπηρεσία - Σύλλογος:Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣΙδιότητα:ΔικηγόροςΑριθμός Μητρώου:000528Επώνυμο:ΠΕΤΡΑΚΗΌνομα:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΌνομα Πατέρα:ΓΕΩΡΓΙΟΥΌνομα Μητέρας:Α.Φ.Μ.:135886682Τηλέφωνο σταθερό:26614 01772Τηλέφωνο κινητό:6939371096Ημερομηνία:12/04/2019 ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΟΓΩ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ. Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗ !!!!!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΟΟΟΟΣ

Ένα απλό πράγμα έγινε τόσο περίπλοκο. Είμαι Έλληνας Υπήκοος και η Ολομέλεια δεν μου το αναγνωρίζε. Λες και είναι πουθενά δηλωμένο ότι είμαι υπήκοος άλλου κράτους! Αστείοι! 

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά; Στον ΔΣΘ υποβάλλουμε και σε έντυπη μορφή. Υπάρχει περίπτωση να είναι ανίσχυρες οι έγγραφες αιτήσεις; Επιπλέον μπορούμε να υποβάλλουμε και ηλεκτρονική αίτηση αν έχουμε ήδη γραπτή; Ευχαριστώ

"Συγχαρητήρια" στο Δ.Σ. του Συλλόγου Αθηνών για την τιμωρητική - εκβιαστική απόφαση να μην επιτραπεί σε δικηγόρους  να υποβάλουν αίτηση προτίμησης λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων στην ανανέωση της ταυτότητας μέλους. Αντί ο Σύλλογος να συμβάλει ώστε συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας να λάβουν μέρος στις εκλογές αποκομίζοντας ένα σημαντικότατο, για τα δεδομένα της εποχής, εισόδημα, πράττει ακριβώς το αντίθετο. Προφανώς η αίθουσα συνεδριάσεως του Δ.Σ. του Συλλογου Αθηνών στην οδό Ακαδημίας είναι πολύ ψηλά για να φθάσουν ως εκεί οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης των συναδέλφων για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Λυπάμαι ειλικρινά....

Εγω έχω ελληνικη υπηκοότητα όμως η Ολομέλεια  μου πρόσθεσε  τουλάχιστον μια δεκαετία στην ηλικία μου και δεν μπορω να διοριστω. Λίγη προσοχή και υπευθυνότητα δεν βλάπτει.  

Τα στοιχεία μου εμφανίζονται σωστά στο σύστημα, εκτός του τηλεφώνου. Το σταθερό πλέον δεν ισχύει και το κινητό δεν αναγράφεται. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Πώς μπορεί να γίνει η αλλαγή αυτών των στοιχείων; Να επικοινωνήσω με το ΔΣΘ; Διαφορετικά, να προβώ στην υποβολή της αίτησης όπως και να έχει και να ελπίζω για το καλύτερο ή θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα μετέπειτα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επιθυμώ να εξαιρέσω από το διορισμό μου σε θέση δικαστικού αντιπροσώπου στις δημοτικές,περιφερειακές  εκλογές και Ευρωεκλογές 2019  

ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ , ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ . ΓΙΑΤΙ ;

Καλησπέρα σας,Προσπαθώ να υποβάλλω αίτηση προτίμησης και μολονότι εισέρχομαι κανονικά με τους κωδικούς,  δεν εφανίζονται τα στοιχεία μου στο αριστερό μέρος της καρτέλας . Επιλέγω εκλογική περιφέρεια κλπ και όταν πατάω καταχώρηση οι επιλογες διαγράφονται και η αίτηση δεν καταχωρέιται.