Ανακοίνωση του ΔΣ του ΔΣΑ για το πρόσφατο περιστατικό στο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Δικηγόρων στην Κοζάνη

Στην σημερινή συνεδρίασή του, το ΔΣ του ΔΣΑ συζήτησε το ζήτημα του περιστατικού που έλαβε χώρα στον τελικό του ποδοσφαιρικού δικηγορικού πρωταθλήματος στο ΔΑΚ Κοζάνης, μεταξύ των ομάδων «Σόλων» (ΔΣΑ) και «Άρμα» (ΔΣΘ), όπου  παίκτες της ομάδας «Σόλων», φέρεται να επέδειξαν αντιαθλητική συμπεριφορά και να προπηλάκισαν τον διαιτητή του αγώνα.

Το ΔΣ του ΔΣΑ καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα, τόσο τη βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά και το συγκεκριμένο συμβάν. Πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, που απάδει στις αρχές και αξίες του δικηγορικού σώματος και αμαυρώνει την ιστορία του θεσμού των Πανελληνίων Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων Δικηγορικών Συλλόγων.

Το ΔΣ δεν έχει εις χείρας του κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο πλην του Φύλλου Αγώνος. Επιφυλάσσεται, συνεπώς, να επανέλθει μόλις αποσαφηνιστούν τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, καθώς ούτε η πειθαρχική ούτε, πολλώ μάλλον η ποινική διευρεύνηση της υπόθεσης εμπίπτει στις αρμοδιότητες των οργάνων του. Για το πειθαρχικό σκέλος αποκλειστικώς αρμόδιο είναι το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικ. Συλλόγου Κοζάνης, συμφώνως προς το άρθρο 151 παρ. 1 Κωδ.Δικ. , ενώ για το ποινικό σκέλος αρμόδια είναι τα όργανα της ποινικής δικαιοσύνης. 

Είναι αυτονόητο ότι η βία, ιδίως η βία σε αθλητικούς χώρους, ασχέτως της όποιας αιτίας την πυροδότησε, είναι διαρρήδην και ανεπιφυλάκτως καταδικαστέα.
Η αθλητική δραστηριότητα των δικηγόρων σε όλα τα αθλήματα, εμφορείται διαχρονικά από το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι, και ως εκ τούτου, οι δικηγόροι θα παραμείνουν πιστοί στο αθλητικό ιδεώδες, απομονώνοντας όποιους με την συμπεριφορά τους έθιξαν και προσέβαλαν την ιστορία και το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ζητήθηκε από την εμπλεκόμενη ποδοσφαιρική ομάδα να αποδοκιμάσει το περιστατικό στο μέτρο που αυτό έλαβε χώρα και να αποποιηθεί της όποιας επιχορήγησης της αναλογεί στο μέλλον από τον ΔΣΑ, και αυτή να δοθεί υπέρ του Ταμείου Περιθάλψεως ή  του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων ή σε άλλον κοινωνικό σκοπό, άλλως το Διοικητικό Συμβούλιο θα λάβει αρμοδίως τις αποφάσεις του.

Ελληνικά
Τύπος Επικαιρότητας: