Επείγουσα έκτακτη ανακοίνωση: Υπαγωγή των δικηγόρων στις πληττόμενες επαγγελματικές κατηγορίες


**Όπως είχαμε ζητήσει με την από 17.3.2020 την επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού, και μετά από παρεμβάσεις της Ολομέλειας στα συναρμόδια υπουργεία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και επίσημα ότι επετεύχθη η υπαγωγή και των δικηγόρων στις πληττόμενες από την πανδημία επαγγελματικές κατηγορίες και μάλιστα συμπεριελήφθησαν σήμερα στην πρώτη λίστα που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κοροναϊού και εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, περιλαμβάνεται ο ΚΑΔ «6910 Νομικές δραστηριότητες». Το δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

Έπειτα από επικοινωνία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγόρων Συλλόγων Ελλάδος  με τα συναρμόδια Υπουργεία ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για τους δικηγόρους είναι τα κάτωθι:

1. Οι δικηγόροι θα λάβουν το επίδομα των 800 €, για το διάστημα 15/3 – 30/4. Η καταβολή θα γίνει στον τραπεζικό λογαριασμό, το ΙΒΑΝ του οποίου έχουν δηλώσει στο σύστημα TAXISNET στις αρχές Απριλίου. Το επίδομα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Η εξατομίκευση των δικαιούχων και η ειδικότερη διαδικασία καταβολής θα οριστούν με εκδοθησόμενη ΚΥΑ, εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος, για την οποία θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

2. Αναστέλλονται, μέχρι την 31.7.2020, για τους δικηγόρους οι φορολογικές υποχρεώσεις (καταβολή ΦΠΑ, δόσεις ρυθμίσεων κ.ο.κ).

3. Αναστέλλονται, επί τρίμηνο, οι ασφαλιστικές υποχρεώσειςΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο (δηλ. οι εισφορές μηνός Ιανουαρίου οφείλονται, βλ. προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΣΑ).

4. Αναστέλλονται, επί τρίμηνο, οι πληρωμές δανειακών υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες και τις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις,  με δήλωση του οφειλέτη προς την πιστώτρια Τράπεζα, εφόσον ο τελευταίος είναι ενήμερος.

Περαιτέρω λεπτομέρειες, που άπτονται της υπαγωγής των δικηγόρων στα ανωτέρω μέτρα, καθώς και τυχόν περαιτέρω μέτρα (π.χ. για τα μισθώματα επαγγελματικών μισθώσεων) θα ανακοινωθούν μόλις δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ.

Ελληνικά
Τύπος Επικαιρότητας: 

Σχόλια

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να απαντήσει εάν συμπεριλαμβάνονται οι δικηγόροι μέλη των δικηγορικών εταιριών αφού όποιος καταστεί μέλος δικηγορικής υποχρεούται να παύσει την ατομική επιχείρηση ως δικηγόρος και αφετέρου πς θα καταβληθεί ξεχωριστά σε κάθε μέλος ως φυσικό πρόσωπο. Ο ΚΑΔ της δικηγορικής εταιρία εντάσσεται φυσικά στις προβλεπόμενες κατηγορίες δικαιούχων ως "νομικές δραστηριότητες"

Άντε να δούμε πόσο γρήγορα θα κατέβει ή θα ανασκευαστεί η θριαμβολογική αυτή ανακοίνωση....Δείτε μην αποφασίσετε καμιά αποχή γιατί στις εκλογές θα ψάχνετε να βρείτε την ψήφο σας!

Η κυβερνητική απόφαση για την εξαίρεση των δικηγόρων από τους δικαιούμενους του επιδόματος των 800 €, παρά τις περί του αντιθέτου μέχρι και εχθές διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών, δεν αποτελεί απλά δείγμα έλλειψης σοβαρότητας. Είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ !!!    

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 14463/2019 ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ e-mail: goikon18@gmail.comΕΥΧΑΡΙΣΤΩ